6 February 2018

Aize Tolsma nieuwe technisch beheerder WAC

Per 1 februari 2018 is Aize Tolsma aangetreden als technisch beheerder van het Waterapplicatiecentrum (WAC) in Leeuwarden. Nadat Tinus Mous eind 2017 wegens omstandigheden deze functie moest neerleggen, hoefde men niet lang te zoeken naar een opvolger. Tolsma is geen onbekende binnen het WAC. Vanwege zijn onderzoekswerkzaamheden bij Van Hall Larenstein maakte hij al regelmatig gebruik van de faciliteiten die het WAC te bieden heeft en kent ze dan ook door en door.

Cirkel is rond

“Ik kijk er erg naar uit om te beginnen”, steekt Tolsma van wal. “Gelukkig loop ik hier al een hele tijd rond, dus dat scheelt behoorlijk aan inwerktijd. Nadat ik de ‘waterroute’ had gekozen binnen mijn opleiding Milieukunde aan Van Hall Larenstein, heb ik mijn stage doorlopen voor het Centre of Expertise Watertechnology (CEW) in het WAC. Hier deed ik onderzoek naar het verwijderen van Arseen uit grondwater. Daarna heb ik hier nog gewerkt aan het minorproject ‘duurzame douche’ en ben ik vervolgens aan de slag gegaan als praktijkdocent Water bij dezelfde opleiding Milieukunde. Wat er is dus duidelijk een rode draad in mijn carrière en met deze functie is de cirkel rond!”

Gevarieerde functie

Volgens Tolsma is de functie van technisch beheerder een zeer gevarieerde. “Veel facetten van water komen voorbij en de projecten zijn zeer divers, dus ik verwacht niet dat het ook maar een dag eentonig zal zijn of gaat vervelen.” Als technisch beheerder zal ik niet alleen verantwoordelijk zijn voor de opstellingen en andere technische zaken, maar zal hij ook de coördinatie en planning met de gebruikers van het WAC op zich nemen. “Het mooie is dat ik iedereen binnen het vaste team al goed ken vanuit mijn functie als praktijkdocent, dus er is al een sterke basis voor deze samenwerking. Het is een leuke club mensen die met het WAC iets prachtigs hebben neergezet. Het is ook echt een meerwaarde voor Van Hall Larenstein dat we in hetzelfde gebouw huisvesten, dus ik verwacht veel moois van de toekomst!”