9 August 2019

Studenten ontdoen afvalwater van zuurstofvragende stoffen

Afgelopen week waren studenten die de module Watertreatment & soil remediation van de opleiding Milieukunde volgen druk bezig op het Waterapplicatiecentrum. Ze werken aan opdrachten om afvalwater te ontdoen van zuurstofvragende stoffen, zware metalen, micro-organismen en organische stoffen. Hiertoe gebruiken ze een Membrane bioreactor, Reverse osmose, Flocculatie met Air flotation, Actief kool en Ionenwisselaars.

Gemengd gezelschap

Waar vaak het stereotype overheerst dat techniek een ‘mannenwereld’ is, bewijst deze diverse groep het tegendeel. Techniek is absoluut interessant voor vrouwen, neem maar eens een kijkje op het Waterapplicatiecentrum. Met dank aan Watertechnologie en Milieukunde docent Leo Groendijk.

Afvalwatermodules

Naast bovengenoemde module draait de module Techniek voor een schoon milieu, waar studenten kennismaken met de basis van biologische afvalwaterzuivering. De opleiding Chemische Technologie is met de module Optimalisatie aan het werk met onze destillatiekolom en het Fluid Bed systeem in samenwerking met docenten Jan Hijenga, Petra van Dalfsen, Sanne Steenbrink en Johan de Jong.