waterwaves_nov17_mateo_martijn
"Het Waterapplicatiecentrum in Leeuwarden heeft een grote hoeveelheid hightech faciliteiten in huis om innovaties te testen." Martijn Wagterveld en Mateo Mayer / Water Waves

Wat doen wij?

Het WAC faciliteert het bedrijfsleven en onderwijs in infrastructuur en inventaris t.b.v. het uitvoeren van onderzoek. Naast de infrastructuur biedt het WAC technische ondersteuning voor het bouwen en onderhouden van proefopstellingen, analyse-ondersteuning, inkoop, service en veiligheid.

In het WAC kunnen bedrijven, organisaties en instellingen terecht die zelf niet over faciliteiten beschikken om (grootschalig) onderzoek te verrichten.

WaterTechnChain

Netwerk voor raad en daad

Het WAC is gevestigd op de Watercampus in Leeuwarden en geeft fysieke invulling aan de innovatieketen. De Watercampus fungeert als een belangrijke schakel in de versterking van de innovatiekracht en het valorisatievermogen van de Topsector Water. Door onderdeel te zijn van de innovatieketen heeft het WAC goede contacten met de andere partijen op de WaterCampus. Het WAC levert een fysieke bijdrage aan de European Water Technology Hub.

Talent

Naast het optimaal gebruik maken van dit netwerk krijgt u toegang tot gekwalificeerd talent. Studenten o.a. aan de opleiding van de afdeling Life Sciences & Technology van hogeschool Van Hall Larenstein en NHL Hogeschool zullen in het WAC in een real life setting praktijkonderwijs volgen, experimenten uitvoeren en samen met u onderzoek uitvoeren aan de nieuwste technologieën.

WaterCampus banieren foto Jaap Spieker (1)